SAKARYA'da kuraklık ve yağış azlığı nedeniyle susuzluk tehlikesinin ortaya çıkması üzerine yaklaşık iki bin kişi cuma namazından sonra yağmur duası yaptı. 
Sakarya'nın metrolop ilçelerinden Erenler'de Bağlar Mahallesi'nde bulunan Eren Babalar Türbesi yanında toplanan 2 bine yakın vatandaş yağmur duasında bulundu.  Erenler İlçesindeki bir dernek tarafından organize edilen yağmur duasını Araştırmacı Yazar Adem Şener yaptırdı. Türbe yanında toplanan topluluk yaşanan kuraklığın son bulması için el açıp dua derken, duaya Adapazarı'nın AK partili Belediye Başkanı Süleyman Dişli de katıldı. Duada çok sayıda kadın ve çocuğun da olması dikkat çekerken, bazı vatandaşların ağladığı görüldü.  
SAPANCA GÖLÜ KURAKLIĞIN SEMBOLÜ
Önceki yıllara kıyasla en kurak ve su seviyesi en düşük yılını yaşayan Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin ne derece tehlikeli boyutlara ulaştığı, SASKİ'nin yaptığı su kodu araştırmalarının ardından çıkan sonuçla çok daha iyi gözlemlenmişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan analize göre ülke genelindeki kuraklık sıralamasında Sakarya ili, 'olağanüstü kurak' bölge olarak açıklanmıştı. Kuraklık yüzünden içme suyu havzası olan Sapanca Gölü'nde su seviyesi tehlike sınırı olan 29.90'a bir adım daha yaklaştı ve 30.24 olarak ölçüldü.