HASTA KURTARMA OPERASYONU
Sakarya'nın Taraklı İlçesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan Avdan Köyü'nde mahsur kalan diyalize giren böbrek hastası Güler Çağlar, 112 acil ambulans ve İl Özel İdaresi ekiplerinin işbirliği ile hastaneye yetiştirildi.
Taraklı İlçesi'ne bağlı Avdan Köyü'nde yaşayan ve haftada 3 kez diyalize girmesi gereken 47 yaşındaki Güler Çağlar, kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde mahsur kaldı. Köylülerin haber vermesi üzerine Taraklı 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibinin bulunduğu ambulans ile İl Özel İdare Sekreterliği'ne ait greyder hastayı almak için merkeze 12 kilometre uzaklıktaki köye hareket etti.
Kar kalınlığının 70 santimetreyi aştığı köy yolunda, greyder yolu açarak önden gitti, ambulans da arkadan gitti. Kısa sürede köye ulaşan kurtarma ekipleri, hastayı ambulansla ana yola, buradan da Geyve Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'ne ulaştırırken, greyder ise kapanan köy yolunu tekrar ulaşıma açtı.
KARASU KARANLIĞA GÖMÜLDÜ
Bu arada Karasu İlçesi'nde enerji iletim hatlarında aşırı kar yağışı nedeniyle kopma olunca ilçeye dün gece enerji verilemedi.  50 bin nufuslu ilçeye ancak sabah saatleninde kontrollü olarak enerji veriliyor.