ADALET Bakanlığı tarafından Balıkesir'in Bandırma Cezaevi'nde yaptırılan 'T' tipi 2 bin 500 kişilik cezaevine, Sakarya Cezaevi'nden 108 hükümlü sevkedildi.  
Sakarya L Tipi Cezaevi'nin 450 kişilik kapasitesinin dolması ve mahkum sayısının 800'e ulaşması nedeniyle Adalet Bakanlığı bu cezaevinden ilk aşamada çeşitli suçlardan 108 mahkumun T tipi Bandırma Cezaevi'ne nakledilmesine karar verdi. Bu karar üzerine hafta içinde 108 mahkumun sıkı güvenlik önlemleri altında Bandırma Cezaevi'ne nakli yapıldı. Bu nakille ilgili olarak bazı mahkum yakınları sevk sırasında onlara kötü muamelede bulunulduğunu, önceden haber verilmediğinden eşyalarını bile toplama fırtsatı verilmediğini öne sürerken kısa süre önce gittikleri Bandırma Cezaevi'nin şartlarının da kötü olduğuna dair iddialar ortaya attı. Bu iddialar, Sakarya Cezaevi yetkilileri tarafından yalanlandı. 
Cezaevi yetkilileri mahkumların nakillerinin kameralarla  kayıt altına alındığını belirterek "Bakanlık talimatıyla gönderildikleri Bandırma Cezaevi'nde de şartlar oluşturulmuştur. Mahkumların nakilleri sırasında herhangi bir insan hakları ihlali olması sözkonusu olamaz" diye konuştu.

ZT(MB/İD)