ZONGULDAK'ta, ağ ile koruma altındaki saka kuşlarını avlarken suçüstü yakalanan 11 avcıya, toplam 53 bin 499 lira para cezası verildi.
Zonguldak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, son 20 günde il genelindeki avlanma sahalarında ağ ile saka kuşu avlayan avcılara yönelik denetim yaptı. Denetimlerde, 11 kişinin, yasak olmasına rağmen ağ kurarak koruma altındaki kuşları avladıkları saptandı. Avcıların yakalayıp kafeslerde muhafaza ettiği 72 saka kuşu doğaya salındı.
Suçüstü yakalanan avcılara, 4915 sayılı kanun kapsamında, 'Koruma altındaki yaban hayvanlarını avlama', 'Avlanma süreleri dışında avlanma', 'Tuzak, kapan gibi araçlarla avlanma', 'İzin almadan avlanma ve yasak avlaklarda avlanma', 'Avcılık belgesi olmadan avlanma' hükümleri gereği toplam 22 bin 249 lira idari para, 72 kuş için de 31 bin 250 lira tazminat olmak üzere toplam 53 bin 499 lira para cezası uygulandı.
Avcıların kuşları yakalamada kullandıkları 5 ağ ve 1 ses cihazı ile kafeslere de el konuldu.
Zonguldak Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Örmeci, il genelinde hobi ve ticari amaçla saka kuşu avlayanların yaygın olduğunu söyledi. Örmeci, "Özellikle Zonguldak merkez, Çaycuma ve Ereğli ilçelerimizde bu yönde çok ihbar alıyoruz. Vatandaşlarımızın doğadan kuş toplayanları gördüklerinde bize ihbar etmelerini istiyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.