İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, () - OSMANİYE'deki çöp döküm sahasındaki başı boş köpekler, yiyecek ararken atıkların çürümesiyle oluşan asitli su birikintilerine girip, ayaklarında yaralar oluşunca, görevliler tarafından toplandı.
Yaveriye Mahallesi Alahanlı Mevkii'ndeki belediyeye ait çöp döküm sahasına giden Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri, beraberlerinde götürdükleri 100 kilo pişmiş tavuk etini döküp, bunları yemeye gelen köpekleri yakaladı. Köpekler, kamyonetle bakımevine götürüldü. İlk çalışmada 10 köpek yakalayan ekibi yöneten veteriner Ali Laçinbala, "Yakaladığımız köpeklerin sağlık durumlarında bir sıkıntı olmaması bizleri sevindirdi. Bu köpeklerin iç ve dış parazit aşılarını yaptıktan sonra kısırlaştırıp uygun yerde doğaya bırakacağız. Düzenli olarak çöplüğe gelip, tespit ve toplama çalışması yapacağız" dedi.
Belediye Başkanı Kadir Kara ise çöplüklerin köpekler için 'açık mezar' olduğunu belirterek ekiplerin sık sık çöplüğü kontrol edeceğini, bulunan köpeklerin Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüleceğini belirtti.

İE(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)