KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde hediyelik eşya imalatı yapan Ayhan Kesim, rottweiler cinsi köpeğinin, belediye görevlilerince sokak köpeği sanılıp uyuşturucu iğne ile yakalanmak istenirken telef edildiğini ileri sürdü. Belediyede görevli veteriner İzzet Kubilay Bağ ise olayda kasıt olmadığını, uyuşturucu iğnenin bazı köpeklerde bu tür yan etkiler yapabileceğini söyledi.
Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehebilitasyon Merkezi görevlileri, önceki gün ilçedeki sanayi sitesinde başıboş gezen köpekleri yakalamak için çalışma yaptı. Görevliler, köpeklerin büyük bölümünü uyuşturucu iğne ile yakaladı. İğne ile vurulmasının ardından kaçan 2 yaşındaki 'Prenses' adlı köpek ise sahibi Ayhan Kesim’in işyerinin önüne geldiğinde yere yığılıp telef oldu.
'KÖPEĞİMİN YERİNE YENİSİNİ VERMEK İSTEDİLER'
Ayhan Kesim, köpeğin belediye görevlilerince uyuşturucu iğne ile vurulduğunu öğrenince şoke oldu. Belediyede görevli veteriner ile görüştüğünü belirten Kesim, şöyle konuştu:
"Veteriner, 'Onlara bayıltıcı kullanın dedim, herhalde zehir kullanmışlar. Her köpek bayıltıcı iğneye dayanamaz. Ya ondan oldu ya da tabancayı kullanan arkadaş yanlışlıkla zehirli iğne taktı' dedi. Bana, 'Buraya gel en güzelinden rottweiler cinsi köpek vereceğim' dedi. Ben kendi köpeğimi istediğimi söyledim. Ayrıca öldürdükleri köpeğimi de almak istediler. Ama köpeği kendim gömeceğimi söyleyerek vermedim. Belediyeye dilekçe yazarak görevlileri şikayet ettim. Sonuç alamazsam savcılığa gideceğim."
Ayhan Kesim'in beraber çalıştığı kardeşi Nihal Erol ise köpeğin çok uysal olduğunu, bu yüzden boynuna tasma takmadıklarını söyledi.
VETERİNER: TASMASI YOKTU
Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehebilitasyon Merkezi'nde görevli veteriner İzzet Kubilay Bağ ise olayda bir kasıt olmadığını söyledi. Bağ, "Biz tasması olmayan o köpeğe zehirli iğne kullanmadık. Tasması olsaydı uyuşturucu iğne bile kullanmazdık. Amacımız öldürmek değildi, uyuşturup aldırmaktı. Uyuşturucu iğne hayvanı öldürmüyor. Anestezinin etkisiyle bazen yüzde 1’de olsa bazı hayvanlarda yan etki yapıp ölümle sonuçlanabiliyor. Böyle bir durumla şimdiye kadar karşılaşmadık. Hayvan sahibine üzüntümüzü bildirdim. Barınaktan güzel bir köpek verebileceğimizi söyledim. Kendisi önce 'tamam' dedi sonra kabul etmedi" diye konuştu.