GAZİANTEP'in merkez Şahinbey İlçesi'nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi 18 bin 500 aileye 16 bin 500 ton kömür ile 400 karbonmonoksit dedektörü dağıtıldığı bildirildi. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, yıl sonuna kadar ilçede ihtiyaç sahibi toplam 22 bin 500 aileye kömür dağıtılacağını kaydetti.
Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen ayni yardımlar kapsamında kamyonetlere yüklenen kömürler, ihtiyaç sahiplerinin evine kadar ulaştırılıyor. İlçe sınırlarında yaşayan 22 bin 500 ihtiyaç sahibi aileden 18 bin 500'üne kömür dağıtımının yapıldığı belirtildi. Vakfın mütevelli heyeti tarafından muhtarlıklar aracılığıyla belirlenen ailelerin kömürleri görevliler tarafından evlere teslim ediliyor. Yıl sonuna kadar 22 bin 500 aileye kömür dağıtılacağı kaydedilirken, bunun yanı sıra zehirlenmeleri önlemek amacıyla da alınan bin 300 dedektörden 400'ü ailelere ulaştırıldı.
Vakfın başkanlığını yapan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, yardımların sürdüğünü belirterek, "Sevgili vatandaşlarımızın ayağına kadar, onları yormadan yardımlarımızı yapıyoruz. İlçemiz sınırlarındaki 22 bin 500 aileye 20 bin ton kömür dağıtımı yapacağız. Şu ana kadar 16 bin 500 ton kömürümüz ailelere güzel bir organizasyonla ulaştırıldı. 3 bin 500 ton kömürümüz gelecek ve onları da 4 bin ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştıracağız. Biz ayni yardımlarımızın yanı sıra nakdi yardımlarımızı da sürdürüyor. Yine en mağdur ailelerimizden başlayarak dedektör dağıtmayı da sürdürüyoruz" dedi.