ANTALYA'nin Finike İlçesi Sahilkent Beldesi'nde yapımı tamamlanan Göksu Parkı ve Sosyal Tesisleri, törenle açıldı.

Göksu Parkı ve Sosyal Tesisleri'nin açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, sinema sanatçısı Tarık Akan, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılıştan konuşan CHP İl Başkanı Devrim Kök, parkın yapımında emeği geçen Sahilkent Belediye Başkanı ve CHP Finike Belediye Başkan adayı Ömer Çırpar'a, belediye çalışanlarına teşekkür etti.

2014 yerel seçimlerinin, belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, mahalle muhtarlarını seçmekten daha büyük anlamlar taşıdığını kaydeden Devrim Kök, cumhuriyetin 90 yıllık kazanımlarının tehdit altında olduğunu, bu nedenle sağ- sol demeden ikinci bir Kurtuluş Savaşı verilmesi gerektiğini söyledi. İl Başkanı Devrim Kök, şunları kaydetti:

"Birlikte hareket etmek zorundayız. Tüm halkımızı, CHP çatısı altında ülkenin gidişatını durdurmaya davet ediyoruz. CHP eski CHP değil, Atatürk dönemindeki çıkış noktasına dönüyor. Her kesimden insanımızı kucaklıyor. Takım tutar gibi parti tutmanın zamanı değildir. Şimdi toplumun her kesimini kucaklayıp, ülke gidişatını düzeltme zamanıdır. Antalya'da Mustafa Akaydın hocamız, Finike'de ise Sahilkent Belediye Başkanımız Ömer Çırpar'la yolumuza devam ediyoruz. Hem Antalya'da, hem de Finike'de seçimleri alarak ülkemizin önünün açılmasına, halkın iktidarının gelmesine katkı koymak istiyoruz. Finikelilerin pırıl pırıl bir başkan adayı var. Sizlerden destek istiyoruz."

KALAN KISMI BİZ YAPACAĞIZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Sahilkent Belediyesi tarafından yapımı bitirilen Göksu Parkı'nın önemli bir hizmet olduğunu belirtti. Büyükşehirlerde 5 dönümlük park yapanların gövde gösterisiyle açılış yaptıklarını ifade eden Akaydın, "40 dönüm alanda yapılan ıslah çalışmaları, park ve sosyal tesisler yöre haklı için büyük hizmettir. Seçilmemiz halinde, kalan kısımları da topluma kazandırılması için gereken tüm çalışmaları yapacağımıza söz veriyorum. Bu tür programlarda ulusal siyasete pek girmemeye çalışıyorum. Ama son bir aydır ülkemizde birtakım olaylar yaşanıyor. Yaşananlar, Atatürk devrimleri ve özellikle laikliğin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Bize laiklik ve Müslümanlığın bir arada olamayacağını söylemeye kalktılar. Ancak asıl bir arada olmayacak şey Müslümanlıkla hırsızlıktır" diye konuştu.

1.5 MİLYONA MAL OLDU

Sahilkent Belediye Başkanı ve Finike Belediye Başkan Adayı Ömer Çırpar ise tüm katılımcılara destekleri için teşekkür etti. Açılış töreninin kendilerinin gurur günü olduğunu vurgulayan Başkan Ömer Çırpar, “On yıllık belediye başkanlığım döneminde gurur duyduğum işlerden birisi de, bizden önce imara açılmış 169 dönümlük alanın gezinti ve eğlence alanı olarak kamuya kazandırılmasıdır. İçinde dere yatağının Sahilkent'e bakan yüzünün ıslah edilmesi, spor tesisleri, oturma grupları, ağaçlandırma alanları, kafeterya, oyun grupları bulunan ve yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olan tesislerimizin Finike'ye hayırlı olsun" dedi.

AKAN'DAN OY KULLANIN ÇAĞRISI

Sineme Sanatçısı Tarık Akan ise ilk kez böyle bir etkinliğin içinde olduğunu belirterek, "Sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepimiz aynı düşüncedeyiz, hepimiz aynı yoldayız. Lütfen çevrenizdeki insanlarla konuşun, Türkiye'nin geleceğine oy veriliyor" dedi. Açılışın ardından CHP'li gurup, Sahilkent Toptancı Hali'nde esnafı ziyaret etti.

TOPTANCI HAL YAPILMASI

Modern bir toptancı hal kompleksi yapılmasını isteyen komisyoncularla sohbet eden Başkan Mustafa Akaydın, hiç bekletmeden ekibine talimat vereceğini ve ön çalışmaların başlatılacağını söyledi. Yeni toptancı hali yapımı için söz veren Akaydın, "Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte, toptancı halleri ile ilgili sorumluluklar Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Bölge halkı için tarımın çok önemli olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımızı mutlu edecek her türlü yatırım ve yaklaşımın içinde olacağız" dedi.

Sahilkent Toptancı Hali'nden ayrılan CHP'li grup, daha sonra Finike'nin en büyük köyü olan Yuvalı Köyü'nü ziyaret etti.

(FOTOĞRAFLI)