Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), ()- AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, yaz aylarında deniz sporu aktivitelerinde herhangi üzücü durumun yaşanmaması için Sahil Güvenlik ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin deniz sporu aktiviteleri yapan kişi ve kurumları denetlemesi bugün de sürdü. Yerli ve yabancı tatilcilerin ilgi gösterdiği jet-ski, para-sailing, dalma, zıpkınla balık avlama, banana gibi aktivitelerde herhangi bir kaza yaşanmaması için denetimler gün boyu devam etti. Yıldızlı oteller ile tatil köylerinde yapılan aktiviteleri sıkı takibe aldıklarını söyleyen Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Murat Yılmazarslan, Kuşadası'ndaki denetimlere katıldı. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nın sorumluluk sahası olan Çanakkale Baba Burnu ile Fethiye yassı buru arasında yaklaşık 3 bin kilometrelik alanda denetimlerin yaz boyunca sürdüğünü söyleyen Deniz Kurmay Albay Murat Yılmazarslan, "Yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz en yoğun ve en hassas görevlerimizden biri turizm amaçlı sportif faaliyetlerin denetlenmesidir. Ege denizinde turizm amaçlı sportif faaliyetlerin en yoğun yaşandığı yerlerden biri Kuşadası'dır. Kuşadası körfezinde 13 beş yıldızlı tesiste yaklaşık 600 bin kişi konaklıyor. En küçük kazanın turizme ve ülke imajına zarar vermemesi için turizm amaçlı sportif faaliyetler işletmelerinin, sezonu öncesi ve sezon içinde denetlenmesi, kazaların önlenmesi amacıyla kontrollerin yapılması ve bir standardın sağlanması için çalışmalarımız aralıksız sürecek" dedi.

Sahil güvenlik ekiplerinin sualtı spor merkezine ve dalış yapılan alanlarda yaptığı denetleme sonrası Kuşadası Sahil Güvenlik TCSG 311 botu Komutanı Yüzbaşı Akın Coşkunlar, "Dalış yaptıranlara yönelik bir çok kriterimiz var. Örneğin sportif amaçlı tüplü dalışlarda su ürünleri avcılığı yapılamaz. Canlı ya da cansız hiçbir varlık su yüzüne çıkarılamaz. Kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına özen gösterilir. 14 Yaşından küçüklere dalış yaptırılmaz. Aletli dalışlarda en fazla 30 metreye inilebilir. Tüm bunların kontrolünü aralıksız yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAF