İZMİR, () - SAHİL Güvenlik Komutanlığı'nın arama kurtarma faaliyetlerinde Ege Denizi'nden Yunan adalarına geçmeye çalışan 145 göçmen kurtarıldı, bir insan kaçakçısı gözaltına alındı.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Kadırga Burnu önlerindeki ilk operasyonda tamamı Afganistan uyruklu 5 erkek göçmen kurtarıldı. Aynı bölgedeki ikinci operasyonda da tamamı Afganistan uyruklu 5 erkek göçmen kurtarıldı. Yine aynı yerdeki üçüncü oparasyonda tamamı Suriye uyruklu 8 erkek, 2 kadın ve 1 erkek çocuk olmak üzere toplam 11 göçmen bulunup jandarmaya teslim edildi.
İzmir'in Karaburun ilçesi Yeniliman açıklarında 33 erkek, 4 kadın, 6 erkek çocuk ve 3 kız çocuk olmak üzere toplam 46 Suriye uyruklu göçmen kurtarılıp jandarmaya teslim edildi. İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında tamamı Suriye uyruklu 9 erkek kurtarıldı, bir Türk göçmen kaçakçısı yakalandı. Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu önlerinde tamamı Suriye uyruklu 12 erkek göçmen kurtarıldı. Yine Didim açıklarında bir başka operasyonda da tamamı Suriye uyruklu 14 erkek ve 1 kadın olmak üzere toplam 15 göçmen kurtarıldı. Didim'in Tekağaç Burnu kuzeybatısında 27 Afganistan ve 15 Myanmar olmak üzere 42 göçmen de bir botun içinde yakalanarak jandarmaya teslim edildi.

FOTOĞRAFLI