SAHİL Güvenlik, Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde yaz aylarında çeken akıntı nedeniyle görülen boğulmalara karşı lise öğrencilerini akıntıyla ilgili bilgilendirdi.
Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı Dalgıç Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma timi, Akçakoca Öğretmen Lisesi'nde plajlarda boğulmaları önlemek için çeken akıntıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sahil Güvenlik Astsubay Başçavuş Güray Burhan Coşkun okulun konferans salonunda düzenlenen toplantıda, çeken akıntı hakkında bilgi verirken, öğrencilere broşürler dağıtıldı. Ayrıca dalgıçların kullandığı malzemeler tanıtıldı. Coşkun, akıntının yaz aylarında Karadeniz'de boğulmalara neden olduğunu belirterek, "Karadeniz'in cilvesi' olarak nitelenen doğanın jeolojik yapısı gereği meydana gelen çeken akıntıyı bilmek tanımakla bu olayları engelleyeceğimizi düşünüyoruz. Yaklaşan yaz sezonu öncesi bu bilgilendirme toplantılarını yapıyoruz" dedi.
Başçavuz Güray Burhan Çeken, akıntıya yakalan kişilerin sahile paralel yüzmelerini ve yardım istemelerini önerdi. Coşkun, şöyle konuştu:
"Çeken akıntı fırtınalı havada oluşur, çeken akıntıya yakalanan kişi sahile paralel yüzerek, ya da suyun üzerinde durarak, yardım isteyerek bu olayı atlatabilir. Sahile doğru yüzmeye çalışmak yanlış, boğulmalar bu nedenle oluyor. Cankurtaran bulunmayan yerlerde denize girmeyin." 

AY(MÇ/İD) (FOTOĞRAFLI)