Sağlık sen olağan genel kongresinde metin memiş söz alarak faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Mersin detay yayım ekibi olarar toplantıdaki incelemeler hakkında bilgiler aldık. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Memur-Sen Mersin il başkanı Abdulla Çelik, Sağlık-Sen ilçe başkanları, temsilcileri, sağlık çalışanları toplantıya katılarak Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika ve Büyük Türkiye sloganının çerçevesi hakkında yapılması gerekenleri belirttiler. 

 

 

Divan Toplantısına başlanmada önce kur'an ı kerim tilaveti yapıldı. İlk olarak Sağlık-Sen Mersin il başkanı Şemsettin Karadoğan sonrasında Memur-Sen il başkanı Abdulla Çelik son olarak da Metin Memiş söz alarak gündeme dair açıklamalarda bulunarak birçok konuya değindiler.  Metin Memiş sözlerine başlarken Memur-Sen’in toplu sözleşme masasında göstermiş olduğu büyük başarı ile başladı. Toplu Sözleşme sürecinde sıkıntılı bir dönemin atlatıldığı ve çalışanların sesi olmak için yoğun tempoda çalıştıklarını belirterek her ne kadar süreç sabote edilmeye çalışılsa da bu başarıyı tüm çalışanlar adına kazandıklarının vurgusunu yaptı. Memiş, İmzalanan Toplu sözleşme ile kamu çalışanları adına birçok kazanım elde etmelerinin geleceğe dair umut verici olduğunu belirterek, ‘’Memur-Sen olarak çalışanlarımızın sesi olmaya devam edecek ve daima şartların daha iyi olması, refah payından çalışanların yararlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz’’ dedi.

 

Türkmenlere Yapılan Saldırılar Kabul Edilemez Türden

İstikrarın ülkemiz açısından büyük önem taşıdığını belirten Memiş, ülke olarak çok zor bir süreçten geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Son dönemlerde çeşitli bahaneler ile soydaşlarımız olan Bayırbucak Türkmenlerine katliam derecesinde saldırılar düzenlenmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Memiş, bu yapılan suç insanlığa karşı yapılmış bir suçtur. Yüzyıllardan Bu yanan Türkmen toprakları BayIrbucağın yok edilmeye çalışılmasına ve burada yaşayan soydaşlarımızın göz göre göre katledilmesine göz yummamız mümkün değildir. 

 

Kaynak: Mersinden Haberler