ANTALYA Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Öztürk ile müdürlük çalışanları ve aileleri, 'Sağlık Çalışanlarıyla Yürüyoruz' adlı etkinlikte yağmurlu havaya aldırış etmeden yaklaşık 4 bin 500 adım attı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan edilmesi dolayısıyla, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Sağlık Çalışanlarıyla Yürüyoruz' adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Öztürk ile müdürlük çalışanları ve bazı sağlık personeli, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

'Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz' yazılı pankart açan müdürlük çalışanları ve aileleri, meydandan Atatürk Parkı'na yürüdü. Yağmurlu havaya rağmen ellerinde şemsiyeleriyle yürüyüş yapan İl Müdürü Öztürk ile müdürlük çalışanları, aileleriyle birlikte 2 bin 300 adım attı. Öztürk, etkinlik kapsamında parktan meydana dönerek yürüyüşü tamamlayacaklarını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan ettiğini hatırlatan Öztürk, sağlıklı yaşam için insanlara günde 10 bin adım atacak şekilde yürüyüş yapmalarını tavsiye etti. Hava yağışlı olmasına rağmen etkinliği sürdürdüklerini dile getiren Öztürk, yağmura karşı şemsiyeleriyle tedbir aldıklarını vurguladı. Öztürk, “Ülkemizdeki kadın, erkek çocuklar da dahil hareketlilik azaldı. Biz de bu konuya dikkati çekmek için etkinlik düzenledik. Yağmur, hareket etmeye engel değil. Hastalanma düşüncesiyle de evde durmak tedbir değil. İnsanlar sağlıklı yaşam için hareket etmeli, yürüyüş yapmalı" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)