İZMİR’de İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birlikleri çalışanlarının katılımıyla, 'Sağlık Çalışanlarıyla Yürüyoruz' adı altında  sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.
Yaklaşık 70 sağlık çalışanının Cumhuriyet Meydanı’ndan başladığı yürüyüş, Gündoğdu Meydanı’nda sona erdi. Burada bir basın açıklaması yapan yapan İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, "Sizlere ve sağlık personeli arkadaşlarımada çok teşekkür ediyorum. Bugünün önemi, size vermek istediğimiz mesaj şudur; Yağmur da kar da bizim yürümemize engel olmayacak. Bizim yürümemizin önemini Sağlık Bakanımız her firsatta dile getiriyor. Bakanımız bir kampanya başlattı. Her ayın son pazar günü ne olursa olsun, olağanüstü durum, ölüm kalım olmadıkça yürüyeceğiz. Her yürüyüşümüzün bir teması olacak. Bu haftaki, bu ayki yürüyüşmüz böyle yağışlı bir havada gerçekleşti. Belki arkadaşlarımız ıslandı ama ben yüzlerindeki mutluluğu görüyorum. Yürüdüğümüz zaman mutlu oluyoruz ve sağlıklı oluyoruz. Tek temennimiz, tek hedefimiz sağlıklı olmak. Hareketsiz olan hayatımıza biraz tepki göstermek ve bunu değiştirmek. Hareketli olmamızın en kolayı en basiti en ekonomiği yürümektir" dedi.
Bu ayki temanın 'Sağlık Çalışanlarıyla Yürüyoruz' olduğunu dile getiren Türkyılmaz, "Bundan sonra her ayın son pazarı farklı temalarla farklı ortamlarda ve olabildiğince herkesin katılımını beklediğimiz yürüyüş organizasyonlarını, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz gerçekleştirecek" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılan sağlık çalışanları alandan ayrıldı.