İZMİR'in Konak İlçesi'nde Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birleştirilmesine karşı çıkan bir grup sağlık çalışanı, hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak bir an önce karardan dönülmesini istedi.
İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği bünyesindeki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında birleştirilerek, 'İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi' yapılmak istenmesine bir grup sağlık çalışanı tepki gösterdi. Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde bugün öğle toplanan, aralarında bazı sendikaların üyelerinin de bulunduğu sağlık çalışanları, hastane bahçesinde, 'Verem para etmiyor' başlıklı bilgilendirme broşürü dağıttı. Daha sonra yürüyüşe geçen yaklaşık 100 kişilik grup, hastane önündeki yola çıkıp tekrar hastaneye girerek yönetim binası önünde basın açıklaması yaptı.
Türk Sağlık- Sen İzmir Şube Başkanı Şenol Atıcı, hastanenin kapatılarak yatak sayısının düşürüleceğini, birçok hastanın mağdur olacağını dile getirip, karardan vazgeçilmesini istedi. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Suat Kaptaner de, "Burası hastane olma özelliğini kaybettiğinde, hastalarımız, İzmirliler ve Egeliler kaybedecek. Bu sağlık sisteminde, bir hastanın ne kadar gelir getirdiğine bakılıyor. Burada tedavi gören hastaların tedavileri zordur ve 'Sağlık kuruluşuna zarar ettirir' gözüyle bakılıyor, sağlık çalışanları olarak biz buna karşıyız. Hastaneye afişler asılmış, güya yapılacak projeyle ilgili bilgilendirilme yapılmış, en başta bu tutum hastalara karşı saygısızlıktır, bu hastanede çalışan sağlık personeline saygısızlıktır. Eğer siz bu projeyi zorunlu olarak görüyorsanız çıkar gelirsiniz bu hastanedeki sağlık çalışanlarına anlatırsınız gerekçelerinizi. Eğer kendinizi haklı görüyorsanız hodri meydan diyorum. Bu konuyu görüşmeye hazırız" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup eylemlerine devam edeceklerini belirtip ayrıldı.

TH(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)