İZMİR Tepecik Eğitim ve Araştırma Hasnatesi’nde görevli bir grup sağlık çalışanı, adaletsiz olduğunu öne sürdükleri döner sermaye sistemine karşı başlattıkları mücadele kapsamında topladıkları 860 dilekçeyi, posta yoluyla Ankara’daki ilgili kurumlara gönderdi. Sağlık çalışanları taleplerinin karşılanmaması durumunda grev yapacaklarını duyurdu.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde bugün öğlende toplanan bir grup sağlık çalışanı, ellerinde, 'Emekli maaşları arttırılsın', 'Döner sermaye adaletsizliğine son', 'Çıkan ek ödeme yönetmeliği zulümdür' yazılı dövizler taşıdı. Sağlık çalışanları daha sonra sloganlar atarak, poliklinikler önüne yürüdü. Bazı hasta ve yakınları eylemcilere alkışlarla destek verirken bazıları ise tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını hemşire Yasemin Çınar Gers yaptı. Döner sermaye sistemine yönelik itiraz ve tepkilerini dile getirmek için toplandıklarını belirten Gers, “Sağlık kurum ve kuruluşlarında, yardımcı sağlık hizmet, genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıflarında görev yapan personel, mevcut döner sermaye ek ödeme işleyişi ile döner sermaye sisteminin dışına itilmiştir. Bu sistem, benim ve meslektaşlarımın emeğini, performansını ve sisteme katkısını yok saymaktadır. Çalışanların katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirinin adil bir şekilde dağıtılmasını talep ediyoruz” dedi. Sağlık çalışanları taleplerinin karşılanmaması durumunda grev yapacaklarını duyurdu.
Açıklamanın ardından, hastane bünyesinde görevli 860 sağlık personelden toplanan dilekçeler, posta yoluyla Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı’na gönderildi.

TH (AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)