ANKARA, () - SAĞLIK Bakanlığı yüz nakli olduktan sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Salih Üslün'le ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Operasyon ve sonrasına ilişkin süreçlerin uygun yönetildiği konularında görüş birliğine varılmıştır" denildi.

Akdeniz Üniversite'sinde 09.07.2014 tarihinde gerçekleştirilen yüz nakli sonrası geçtiğimiz günlerde Salih Üslün'ün hayatını kaybetmesi üzerine Kompozit Doku Nakilleri Bilimsel Danışma Komisyonu toplandı. Komisyonda operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan sunum yaparak, konuyla ilgili soruları yanıtladı. Komisyon toplantısının ardından Sağlık Bakanlığı bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu hastaya ilişkin durum, verilen bilgiler ve hastaya ait dosyalar ışığında Komisyon tarafından değerlendirilmiş olup; Adı geçen hastanın mevcut yüz nakli endikasyonlarına (operasyonun hangi hallerde gerekli olduğu) uygun bir hasta olduğu, Preop (ameliyat öncesi) olarak hastanın yeterli değerlendirildiği, Amacına uygun ve teknik olarak başarılı bir operasyon olduğu, Operasyon sonrasında ortaya çıkan enfeksiyon ve malignitelere (kansere dönüşme olasılığı bulunan tümör) ilişkin yapılan müdahalelerin yerinde ve uygun olduğu,

İmmunsupresif (bağışıklık baskılayıcı) ilaçlar kullanılan nakil ameliyatlarında bu tür komplikasyonların olabileceği, Sonuç itibarı ile operasyon ve sonrasına ilişkin süreçlerin uygun yönetildiği konularında görüş birliğine varılmıştır."