ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde yaşayan 42 yaşındaki Erol Çengel, yaz kış demeden kendisini Kazdağları'ndan akıp gelen Karamenderes Nehri'nin buz gibi sularına bırakıp şifa buluyor.
Bayramiç'te inşaat boyacılığı yaparak geçimini kazanan evli ve 2 çocuk babası Erol Çengel, Türkiye'yi donduran kötü hava koşullarına rağmen Karamanderes Nehri'nde buz gibi suya girerek şifa arıyor. Yaz ve kış mevsimi ayırt etmeden haftada iki kez mutlaka Karamenderes Nehri’ne giderek şifa arayan Çengel, babası 70 yaşındaki Yılmaz Çengel'in de yıllardır aynı yöntemle dinç kaldığını söyledi.
Yazın sıcak olan Karamenderes Nehri'nin kış mevsiminde çok soğuk havalarda da ılık olduğunu belirten Erol Çengel, "Sağlıklı ve dinç kalmayı bu suya borçluyum. Artık bünyem alıştı. Yaz kış ayırt etmiyorum. Karlı havalarda dahi haftada iki kez suya giriyorum. Kar yağdığında önce kar üzerinde bir süre yatıyorum. Ardından suya giriyorum. Yaklaşık 20 dakika suda kalarak yıkanıyorum. Bu özelliğim nedeniyle ilçede bana 'Tarzan' lakabını taktılar" dedi.
Mitolojideki adıyla Skamander Nehri olan Karamenderes Nehri'nde, o dönemde Tanrıçaların gerdek gecesi öncesi ve genç kızların güzelleşmek için suya girip banyo yaptıkları ve şifa buldukları biliniyor.