MUĞLA’nın Marmaris İlçesi'nde erken doğan ikiz bebeklerden biri, 18 gün süren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki tedavisinin ardından kardeşine ve annesine kavuştu.
Marmaris Ahu Hastanesi’nde İrem-Emrah Tosun çiftinin 34 haftalık doğan ikizlerinden Necat Evren Tosun, devam eden takip ve tedavi sonrası hayata tutundu. Anne İrem Tosun’un gebelik takibi sırasında tek yumurta ikizlerinde 'twin to twin' (çalma) sendromu olduğu tespit edildi. Bu nedenle 20 Aralık’ta acil olarak ameliyata alınan anne, gebeliğinin 34’üncü haftasında sezaryenle biri 2 kilo 550 gram, diğeri 1 kilo 210 gram iki erkek bebek dünyaya getirdi.
18 GÜN SONRA BİRARAYA GELDİLER
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Servet Baysal tarafından gerçekleştirilen doğum sonrası 1 kilo 210 gram doğan Necat Evren Tosun, özel bakıma alındı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Zeynep Türkyılmaz tarafından takip ve tedavisi yapılan Necat Evren Tosun, doğumundan 18 gün sonra ilk kez anne karnında beraber olduğu kardeşi Kemal Eren Tosun ile biraraya geldi. Necat Evren bebeğin annesi ve kardeşiyle buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı.
YAKINDA TABURCU OLACAK
Uzm.Dr. Zeynep Türkyılmaz, Necat Evren bebeğin dünyaya geldiğinde kilosunun ve gelişiminin yetersiz olduğunu, bu nedenle yoğun bakım ünitesinde takibe alındığını söyledi. Uzm.Dr. Türkyılmaz, yoğun bakım tedavisi sonrasında durumu iyiye giden bebeğin normal odaya alındığını ve tedavisinin burada devam ettiğini bildirdi. Bebeğe biberonla anne sütü verildiğini söyleyen Uzm.Dr. Türkyılmaz hızla kilo almaya başlayan Necat Evren bebeğin yakında taburcu edileceğini belirtti.