Taner YENER/İSTANBUL,() HAZNEDAR İslami Araştırma ve Yaşatma Derneği (HİSADER) Başkanı Volkan Sağlam, derneklerinde "IŞİD" tabelası olduğuna yönelik haberler üzerine açıklama yaptı. Sağlam, HİSADER’in söz konusu örgüt ya da başka herhangi bir örgüt ile ilişkisinin bulunmadığını söyledi.

MÜHÜR ÖRNEK GÖSTERİLEREK IŞİD İSİMLİ ÖRGÜ ARASINDA BİR BAĞ KURULMAYA ÇALIŞILMIŞTIR
HİSADER Başkanı Volkan Sağlam, dernek üyeleri ve avukatının da bulunduğu bir grup ile birlikte Menderes Caddesi üzerinde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Derneğimizle, amblemimizde bulunan kelime-i tevhid ifadesi ve Hz. Muhammed’in mührü örnek gösterilerek IŞİD isimli örgüt arasında bir bağ kurulmaya çalışılmıştır. İçeriğinde 'Lailahe illallah Muhammedur rasulullah' bulunan amblem 1500 yıldır tüm İslam dünyasında, Müslümanların inancını özetleyen bir ifade olarak kullanılmaktadır. İnternette ''Hz. Muhammed’in mührü' ifadesi  aranmış  olsaydı  derneğimizin ambleminde kullanılan figürün başka hangi kurum, dernek, yayınevi vs. tarafından da kullanıldığı görülebilirdi. .”

BU ASILSIZ HABERLERİ HİSADER OLARAK KINIYORUZ
Volkan Sağlam, HİSADER’in sözkonusu örgüt ya da başka herhangi bir örgüt ile ilişkisinin bulunmadığını belirterek, “HİSADER, kurulduğu günden bu yana uyuşturucu ile mücadele etmeyi, bu doğrultuda gençlerin manevi bilinçlenmesini yükseltmeyi hedefleyen, İslam dünyasındaki gelişmelere bigane kalmayarak insani yardım


Basın mensuplarının “Derneğin kuruluş amacı” ile ilgili soruya Sağlam, şu yanıtı verdi:

“Uyuşturucu ile mücadele, İslami araştırmalar, İslami davetler ve gençlerin manevi yönden bilinçlenmesi. İnsani yardım kampanyaları bunlarla birlikte ilk ilkemiz uyuşturucu ile mücadele bu alanda Haznedar’da yaklaşık 1 senedir faaliyet gösteriyoruz. Hatta araştırdık bizim derneğimiz, IŞİD kurulmadan bir yıl önce kuruldu. Çalışmalarımızı esnafa, halka ve gençlere sorabilirsiniz. Çalışmalarımızı herkesin gözü önünde yapıyoruz. Derneğimizin camlarındaki logoyu çektiniz. Derneğimizin camlarında ‘tüm halka açıktır’ diye bir ibare var. Bu zamana kadar kim geldiyse kapımızı açtık. Gizli hiçbir yönümüz olmadı.”

BU DERNEKLE İLGİLİ HERHANGİ BİR TAŞLANMA, KINAMA VE PROBLEM ÇIKMIŞ MI?

“Bir babanın çoğuğunu isteği şeklindeki " haberlerin varlığından sözeldildiğini hatırlatılması üzerine Volkan Sağlam,  “O babayı tanımıyorum. O iddialar bilmediğimiz iddialar “ dedi. Sağlam, “Derneğin IŞİD ile bağlantılı olduğu için taşlandığı” yönündeki iddialar üzerine  de  “Buyurun esnafa soralım. Kameralarınızı kapatmadan halka ve esnafa soralım. Bu dernekle ilgili herhangi bir taşlanma, kınama ve problem çıkmış mı? Burası Haznedar, burası bizim doğduğumuz, büyüdüğümüz semt. Biz buralıyız. Biz buranın çocuğuyuz, buranın insanıyız. Burası bizim memleketimiz yabancı değiliz siz kime sorarsanız cevabını verecektir” diye konuştu.

KAVGA ORTAMI OLUŞTURMAYALIM DİYE ‘LAİLAHE İLLALLAH’ İBARESİNİ ÇIKARDIK
Basın açıklaması yaptıkları alana astıkları üzerinde “Uyuşturucu kimyasal silahtır. Aileyi parçalayan düşmandır. ‘Sevginin yerini zehir ile doldurmayın” yazılı pankartı gösteren Sağlam, şöyle devam etti:

“Derneğin camında bulunan logonun aynısı pankartta da vardı. Bir gazete bunun haberini yaptı. Avukatlarımızla yaptığımız görüşme sonrasında kimse ile muhatap olmayalım, kimseye fırsat vermeyelim, kavga ortamı oluşturmayalım diye ‘Lailahe illallah’ ibaresini çıkardık. Sadece mühürü bıraktık. Ama camlarımızdaki hala duruyor. Biz herhangi bir kavga ve problem yanlısı insanlar değiliz. Bu konuda o gazetenin yaptığı haber üzerine insanların bir yöne çekildiğini düşünerek yeni bir pankart hazırladık.”

BİZ BÖYLE BİR ŞEY SÖYLEMİYORUZ
Sağlam, “Irak ve Suriye’deki gruplarla tek bağlantınızı öngören yalnızca sizin logonuz mu?” şeklindeki soruya , “Öyle diyorlar. Biz bunun İslam dünyasına bağlı bir ibare olduğunu düşünüyoruz. Bunu haberi yapanlar iddia ediyor. Biz böyle bir şey söylemiyoruz“ yanıtını verdi.

Derneğin avukatı Sinan Karahan ise, “Polis arkadaşlar derneğimizde basit bir arama yapmışlardır. Yasadışı herhangi bir unsura, bir maddeye, bir broşüre ve bir silaha rastlanmamıştır. Hiçbir yasadışı işlem ve eylemin olmadığı tespit edilmiştir. Müvekkilim ile beraber emniyette kısa bir ifade verdik. ” dedi.

 Halep'te bir çatışma sonucu öldürüldüğü belirtilen İnsan Hukukunu Koruma Derneği (İHADER) kurucularından ve El Kaide  Davasının sanıklarından Loui Sakka'nın avukatı Osman Karahan'ın yeğeni olan Sinan Karahan, "Derneğimizin kapısı herkese açıktır" diye konuştu.