İZMİT (Kocaeli), ()- İZMİT'te sabah saatlerinden aniden başlayan sağanak yağmur su baskınlarına yol açtı. Kent içinden geçen D-100 karayolu üzetinde yeralan Seka Tüneli de sağmur sularıyla dolunca trafik yan yollardan verildi. 
İzmit'te birçok kişi güneşli hayava aldanarak pazar gününü park ve sahil kenarlarında geçirme planları yaparken, saat 09.30'dan itibaren hava kararıp gök gürüyltüsüyle birlikte yağmur başladı. Şiddetini gittikçe arttıran yağış nedeniyle D-100 karayolunun bazı kısımlarında oluşan ve 30 santimi bulan su birikintileri nedeniyle araçlar güçlükle ilerleyebildi. Bu arada D-100 karayolu üzerinde yeralan Seka Tüneli de yağmur suları dolunca kapandı. Trafik burada yan yollardan verildi.
Şiddetli yağmurda en çok zorlanan ise pazarcılar oldu. Tezgahlarını kuran pazarcılar aniden bastıran ve yarım saatten fazla aynı şiddette devam eden yağış nedeniyle büyük zarara uğradı. Yüksek kesimlerde biriken sular da düz alanlara dereler oluşturarak aktı. Meteoroloji yetkilileri bu tür baskın sağnak yağmurların bir süre daha devam etmesinin beklediğini bildirdi.

FOTOĞRAFLI