AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, öğlende başlayıp iki saat süren yağmur nedeniyle, zemin kattaki ev ve işyerinde su baskını meydana geldi. Bazı yollar tek şeritten verilirken, Albay Karabrahimoğlu Caddesi ulaşıma kapatıldı. Yağmurun ardından su baskını olan ev ve yollarda belediye ekipleri çalışma başlattı.
İlçede bugün saat 12.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık iki saat süren yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Aralıklarla sağanak halinde yağan yağmur nedeniyle rögarlar taştı, zemin katta kalan ev ve işyerlerinde su baskını yaşandı. Nazilli'nin en işlek yollarından Albay Karabrahimoğlu Caddesi, taşan rögarlar nedeniyle suya teslim oldu. Bazı araçlar arızalanıp yolda kaldı. Biriken su nedeniyle cadde ulaşıma kapatıldı. Denizli- Aydın Karayolu da biriken sular nedeniyle kısa bir süre tek şeritten verildi. Karayolundaki trafik akışını, polis ekipleri sağladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, yürümekte güçlük çekti. Korunaklı bölgeye kaçanlar, yağmurun dinmesini bekledi. Bir vatandaşın yağmurlu havaya rağmen bisiklet kullandığı görüldü. Nazilli Belediyesi İtfaiye ve Fen işleri ekipleri yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlattı. Yolda kalan araçlar, ekiplerce çekildi.
İlçedeki 8 ev ve işyerinde su baskını meydana geldiği belirtildi. Kızıyla yaşadığı evini su basan Sevda Karadavut, "Çok korktum. Taşan rögarlar nedeniyle evim su ile doldu. Bütün eşyalarım zarar gördüm. Şu an kendi imkanlarım ile temizlemeye çalışıyorum" derken gözyaşını tutamadı.
Su baskınına uğrayan evlerde belediye ekipleri çalışma başlattı. Meteroloji yetkilileri Nazilli'de, metrekareye 26.2 kilo yağmur suyu düştüğü belirtti. Ayrıca farklı semtlerde 4 ağaç, toprak zeminin yumuşaması üzerine devrildi.

MG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)