Ünsal ÇAKİN - Bulut MÜLHİM - Ramazan ALMAÇAYIR / İstanbul, () İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alan gökgürültülü sağanak yağış ve dolu, İkitelli, Beylikdüzü, Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye bölgelerinde etkili oldu. Meteoroloji gözlem istasyonlarından alınan bilgilere göre, sağanak yağışlarda metrekareye 40 dakikada 50 kilogram yağmur yağdı.
Saat 14.45 sıralarında havanın aniden kararmasının ardından önce dolu yağdı, ardından sağanak başladı. Yağış, 40 dakika boyunca devam etti.

DERELER YİNE TAŞTI
Yağış Anadolu Yakası'nda bazı ilçelerde su baskınlarına neden oldu. Ümraniye ve Sancaktepe'de yağış nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Ümraniye Esenkent Mahallesi'ndeki dere yatağı kuvvetli yağışla birlikte taştı. Taşan dereden akan sular dere kenarındaki evlerin alt katlarında su baskınlarına neden oldu. Yolda yarım metreyi aşan su içinde kalan bazı sürücüler mahsur kalırken, diğer araç sürücüleri de güçlükle ilerleyebildi.
Yağış, Avrupa Yakası'nda da TEM Otoyolu, E-5 ve bağlantı yollarında etkili oldu. Araçlar güçlükle ilerlerken, trafik de zaman zaman ağır ilerledi.

(FOTOĞRAFLI)