Faik KAPTAN/İSTANBUL,() İŞLETME ruhsatı iptal edildiği için ve bir süredir krizde olan elindeki tek uçak da icra yoluyla satışa çıkartılan Saga Havayolları çalışanlarından bir grup, işten çıkarıldıklarını ve birikmiş maaşlarıyla, tazminatlarını alamadıklarını belirterek, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalı'inde açıklama yaptılar.  Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Saga çalışanlarını temsilen 20 kişi Dış Hatlar Terminali’nde bir araya geldi. Burada bir basın açıklaması yapan eski Mali İşler Başkanı Erhan Altun, şirketin işletme ruhsatının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce iptal edilmesinden sonra almaları gereken ücret, izin, ihbar ve kıdem tazminatlarını alamadan işten çıkartıldıklarını belirterek şunları söyledi:
“ Bazı arkadaşlarımız daha önce mahkeme yoluyla haklarını aldı. Bizler işverenle anlaşma yoluna giderek davalardan vazgeçtik. İşveren bunu yapmamız halinde DHMİ bünyesinde bulunan 1.5 milyon dolarlık teminat mektubundan ödenmek üzere ücret alacaklarımıza muvafakatname vereceklerini söyledi. Biz de bu ödeme planını kabul ettik. Ancak DHMİ’ye başvurduğumuzda bize paranın tamamının çekildiği ve bittiği, bu nedenle de tarafımıza hiçbir yapılmayacağı söylendi.Yani kandırıldık.”
Daha sonra bir açıklama yapan Uçuş İşletme Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Tamer Özgöçmen ise şirketin son olarak iki uçağı kaldığını birisini, İran’a sattıklarını belirterek, “ Son kalan uçağın da motorlarını söküp yurt dışına 'bakım yaptıracağız' diye yolladılar. O uçak şimdi içi boş olarak icra yoluyla satılacak. Bizler yıllarca en tehlikeli havalimanlarına bile uçtuk. Bize hak etmediğimiz bir mağduriyet yaşatıyorlar” dedi.
Saga çalışanları daha sonra toplu olarak Bakırköy Adliyesi’ne Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya gittiler.

FK (MK) (FOTOĞRAF)