BAHÇELİEVLER'de bir çiğ köfteci dükkanın da bulunan sadaka kutusu kimliği henüz belirlemeyen 2 kişi tarafından çalındı. Sadaka kutusunun çalınma anı dükkan da bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Şirinevler Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan bir çiğ köfteci dükkanında saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, kimligi henüz belirlenemeyen 2 kişi çiğ köfteci dükkanına girerek 2,5 kilo çiğ köfte almak istediklerini belirtti. Dükkan da çalışan Çetin Yılmazer'in siparişleri hazırladığı ve Osman Çetin'in' dışarıda bulunduğu esnada sadaka kutusunu şüpheli iiki kişi tarafından çalındı. Olay yerine gelen ekipler şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

Güvenlik kameralarında, dükkan çalışanları şüphelilerin siparişlerini hazırladığı sırada çalışanlardan birisinin dışarı çıkmasını fırsat bilen şüpheli kasanın önünde bulunan sadaka kutusunu aldığı ve yanında bulunan poşete koyarak siparişleri almadan dükkandan ayrıldığı görüldü. Dükkan çalışanları ilerleyen saatlerde sadaka kutusunun yerinde olmadığını fark ederek durumu polis ekiplerine bildirdi. DAHA ÖNCEDE BAŞIMIZA GELDİ

Dükkan çalışanlarından Osman Çekin, dükkanda öğrenci yurtları kuran kursları için bir sadaka kutusu buluduğunu belirterek, "Müşterilerimize verdiğimiz para üstlerinden bazı müşterimiz sadakalarını burada bulunan kutuya atıyor. Daha önce de birkaç kez sadaka kutumuz çalındı. Çevremizde bulunan birçok esnafımızın da başına çok kez geldi. Bu çalınan paralar bizim değil, o sadaka kutusunun bizzat getirmesini talep ediyorum" dedi.

Dükkan çalışanı Çetin Yıldızer, dükkana gelen iki kişiden hiç şüphelenmediğini belirterek, "Dükkana gelen iki kişi çiğ köfte istediler, biz onları hazırlarken bir anda sadaka kutusunu alarak dükkandan çıkmışlar. Şüpheli şahısların giyimleri ögrenci gibiydi. Kendilerinden hiç şüphelenmedim. Kısa bir süre dükkan dışına çıkmıştım dükkana girdiğimde kutunun yerinde olmadığını fark ederek polis ekiplerine bilgi verdim" diye konuştu.   (GK)