SABANCI Vakfı’nın kadın, genç ve engellilerin sorunlarına çözümler üreten sivil toplum kuruluşlarını (STK)desteklediği Toplumsal Gelişme Hibe Programı'na (TGHP) başvurular başlıyor.
3 Ocak ile 21 Şubat 2014 tarihleri arasında başvuruların alınacağı program kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının kadın, genç ve engellilerin topluma aktif olarak katılmalarını ve fırsat eşitliğinden faydalanmalarını hedefleyen projelerine hibe verilecek. 2008 yılından bu yana uyguladığı Hibe Programı'yla 37 projeyi destekleyen Sabancı Vakfı’nın 2014 yılında vereceği toplam hibe tutarı 1,3 milyon TL ile birlikte, bugüne kadar olan toplam hibe desteği 8,5 milyon TL’ye ulaşacak.
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, yaptığı açıklamada Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nda yedinci yıla başladıklarını belirterek, "Bu programla sivil toplum kuruluşlarına destek oluyor, toplumsal sorunlara kalıcı ve etkili çözümler üretilmesini teşvik ediyoruz. Türkiye’de ilk kez vakfımız tarafından uygulanan bu modelin, toplumsal diyaloğu güçlendirmenin ve toplumsal uzlaşma sağlamanın önemli bir aracı olduğunu düşünüyoruz.
Bugüne kadar desteklediğimiz projelerle, dezavantajlı kesimlerin ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi yönünde çalışmalar yaptık. Türkiye’nin 72 ilinde doğrudan 70 bin, dolaylı olarak 300 binden fazla insanın hayatında umut olduk. Hibe verilen projeler yerel, ulusal, hatta bazen uluslararası düzeyde kalıcı etkiler yarattı. Yeni yılda da el ele verdiğimiz sivil toplum kuruluşlarıyla, ‘Toplumsal Gelişme Bahçesi’ne yeni tohumlar ekmeye devam edeceğiz" dedi.
TOPLUMSAL GELİŞME HİBE PROGRAMI BAŞVURU SÜRECİ
Toplumsal Gelişme Hibe Programı’na başvurular, 3 Ocak – 21 Şubat 2014 tarihleri arasında Sabancı Vakfı web sitesi (www.sabancivakfi.org) üzerinden yapılacak. Hibe Programı’na Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş ve Türkiye’de yerleşik tüm dernek, vakıf, kooperatif ve üniversiteler başvurabiliyor. Seçim sürecinde, 'engelli kadın', 'genç kadın' ya da 'engelli genç' olduğu için iki kez ayrımcılığa maruz kalan çifte dezavantajlı grupların sorunları için kapsamlı çözüm önerileri geliştiren projelere öncelik verilecek. Hibe Programı kapsamında bir proje en az 40.000 TL, en fazla 250.000 TL hibe alabilecek. Projeler, önce konu uzmanları, ardından akademisyenler, sivil toplum ve medya uzmanlarından oluşan Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilerek, hibe almaya hak kazanan kurumlar belirlenecek.