Mehmet AKTARAN İstanbul, () SABANCI Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Tören sırasında yeni mezunlarla vdans eden Güler Sabancı yaptığı konuşmada, “Bir dünya üniversitesi kurma fikriyle yola çıkmıştık. Yenilikçi farklı bir üniversite hayal ettik. Avrupa'da yürütülen insan beyni projesinin Türkiye liderliğini üniversitemiz yapıyor" dedi.



Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki Kampüsü'nde düzenlenen törende lisans ve lisansüstü eğitimlerini başarıyla tamamlayan mezunlara diplomaları verildi. Törende konuşan Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Üniversitemizin kurulmasını sağlayan rahmetli Sakıp Sabancı'yı şükranla anıyorum. 1994 yılında Sabancı ailesi üniversite kurma kararı aldı. Bir dünya üniversitesi kurma fikriyle yola çıkmıştık. Yenilikçi farklı bir üniversite hayal ettik. Son dönemdeki öğrencilerimizin de içinde bulunduğu 3 boyutlu yazıcıyla basım çalışmaları tüm dünyanın ilgilisini çekti. Avrupa'da yürütülen insan beyni projesinin Türkiye liderliğini üniversitemiz yapıyor. Görsel sanatlarda mezunlarımızın çalışmaları uluslararası sınırları aştı" dedi.

SABANCI'DAN MEZUNLARA TAVSİYELER

Üniversitenin yeni mezunlarına ve velilerine tavsiyelerde bulunan Sabancı, “Şimdi hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Hayalleriniz kadar kaygılarınız da olabilir. Kendinizi iyi tanıyın. Kendinizi iyi tanımaya çaba sarf edin. Kendinize ve donanımınıza güvenin. Ancak akıl almaktan, sormaktan, öğrenmeye devam etmekten sakın vazgeçmeyin. En az bir sporu veya bir sanat dalını hayatınızın ayrılmaz bir parçası haline getirin. Gençlerin güçlü yönlerini anlamak ve kabul etmek özgürlüklerine ve kişisel isteklerine saygı duymak, başarmaları için desteğe hazır olduğunuzu bilmelerini sağlamak, inanıyorum ki onlara verebileceğiniz en iyi mezuniyet hediyesi olacaktır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından çeşitli dallarda başarı sağlayan öğrencilere ödülleri ve diplomaları Güler Sabancı ve üniversite yöneticileri ve öğretim üyelerince, takdim edildi. Ödül alan bir mezunun, “Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz başta olmak üzere mezun olmadan yaşam hakları ellerinden alınan arkadaşlarımıza ithaf etmek istiyorum." demesi alkış aldı. Bu sırada bazı öğrenciler, “Daha sadece 39 gün oldu SOMA unutma" şeklinde pankart açtı. Keplerini fırlatan öğrenciler dans ederek eğlendi. Dans ederek öğrencilere eşlik eden Güler Sabancı ilgi odağı oldu. Sabancı, daha sonra sahneye de çıkarak dans etmeyi sürdürdü.

FOTOĞRAFLI