Erhan TEKTEN İstanbul, () - BEŞİKTAŞ Belediyesi tarafından Beşiktaş Meydanı, Ortaköy ve Abbasağa Parkı'nda kurulan iftar çadırlarında verilen iftar yemeklerinin bu akşamki sponsorluğunu Sabancı Ailesi üstelendi. 

Beşiktaş Meydanı'nda kurulan çadırdaki iftara, Sabancı Ailesi adına Sakıp Sabancı'nın kızı Dilek Sabancı da katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da katıldığı iftar çadırında önce semazen gösterisi yapıldı. Ezanın okunması beklenirken bir konuşma yapan Dilek Sabancı, “Rahmetli babam ile birlikte tüm amcamlar, hayır yapmak için yarış yaparlardı. Onlardan ders aldım. Ben babamın kızıyım diye konuştu. Babası Sakıp Sabancı'nın defnedildiği sırada orada olduğunu belirten Dilek Sabancı, gözyaşlarını tutamayarak, “İnsanların 5 metre kefenle, kim olursa olsun, ebediyete intikal ettiğini gördüm. Onun için, bütün insanlar, bu dünyada ne yaparlarsa, ne kadar iyilik yaparlarsa, öbür dünyada onun o kadar mutluluğunu, zevkini, sefasını yaşayacaklar dedi.

Bazı vatandaşlar Dilek Sabancı ile fotoğraf çektirirken, verilen iftar yemeği için teşekkür ettiler. Vatandaşlara mönü olarak mercimek çorbası, tas kebabı, pilav ve tatlı ikram edildi.