YOZGAT’ta kısa süreli etkili olan şiddetli rüzgar binaların çatılarını uçurdu, çatılardan kopan parçalar bir otomobilin üzerine düştü.
Yozgat kent merkezinde öğle saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgarın etkisiyle Çapanoğlu Mahallesi'nde bulunan binaların çatıları hasar gördü. Engelli ve dar gelirlilerin oturduğu sosyal konutlarda bir binanın çatısı kullanılamaz hale geldi. Çatıdan kopan parçalar, park halinde bulunan otomobilin üzerine düştü. Hasar gören otomobil kullanılamaz hale geldi.
Sosyal konutlarda oturan mahalle sakinleri, TOKİ tarafından yapılan 1+1 konutların çatılarında hasar meydana geldiğini belirterek, "Aynı binanın çatısı geçen yıl da rüzgar nedeniyle hasar görmüştü. Her rüzgarda bu hale geliyor. Kısa süre etkili olan rüzgar çatılara zarar verdiği gibi, kopan parçalar bir otomobilin üzerine düştü" diye konuştu.
Şiddetli rüzgar nedeniyle bir binanın çatısı kullanılamaz hale gelirken, onlarca binanın çatısında da hasar oluştu. Çatılardan kopan malzemeler geniş bir alana yayılırken izolasyon malzemeleri havada uçuştu. Olay sonrası polis çevrede güvenlik tedbiri alırken, mahalle sakinleri ise kopan parçaların düşmesine karşı uyarıldı.

HG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)