MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, rüzgar ölçümü yapmak için montajı yapılan direğin devrilmesi sonucu üzerinde bulunan işçilerden Engin Uğurlu (30) hayatını kaybederken, Çağrı Demiray (23) da ağır yaralandı.
Olay, ilçeye bağlı Burun Köyü'ndeki 640 metre rakımlı Erenler Dağı Tepesi'nde saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Rüzgar ölçümü yapmak için bölgede özel bir firmaya bağlı ekipler çalışmaya başladı. 80 metre yüksekliğinde direk dikmek için çalışan beş kişilik ekipten ikisi dikilen direğin üzerinde dururken, üç kişi de aşağıda makara sistemiyle direkleri monte etmeye başladı. Ekip direği 9 metre yüksekliğe çıkardığında bir sonraki parçayı monte etmek için çalışmaya başladı. Rüzgar ölçüm direği henüz belirlenmeyen nedenle yerinden sökülerek devrildi. Kaza sırasında direğin üzerinde bulunan Çağrı Demiray ile Engin Uğurlu direkle birlikte yere düştü.
Olayı gören diğer işçiler durumu sağlık ekiplerine ve jandarmaya bildirdi. Tepeye yol bulunmadığı için sağlık ekipleri bir saat sonra olay yerine ulaşabildi. Acil yardım ekiplerinin yaptığı incelemede Engin Uğurlu'nun direğin altında kalarak hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Çağrı Demiray, çağrılan askeri helikopter ile hastaneye kaldırıldı. Yapılan incelemenin ardından Engin Uğurlu'nun cesedi Bodrum AKUT ekibi tarafından dağdan indirilerek otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olay yerinde bulunan üç teknisyen ise ifadeleri alınmak üzere jandarma komutanlığına götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.