KUZEYDOĞU Anadolu (KUDAKA) ve Serhat Kalkınma (SERKA) Ajansları tarafından tanıtım amacıyla düzenlenen geziye katılan Rus ve Ukraynalı gazetecilerle tur operatörleri, Palandöken'de kış sporları yaptı.
THY'nin desteği ile Rusya ve Ukrayna'dan Erzurum'a gelen, medya mensupları ile tur operatörleri, Palandöken'de kayak, Konaklı'da ise kar raftingi yaptı. Palandöken kayak tesislerinde düzenlenen en hızlı kayak öğrenme yarışmasında ilk üç dereceyi alan üç konuğa çeşitli hediyeler verildi. Karda tatilin keyfini çıkaran yabancı 24 konuk, atlama kuleleri, buz pateni pisti ve curling salonunda heyecanlı anlar yaşadı. Tarihi ve turistik yerleri de gezen Rus ve Ukraynalı gazetecilerle tur operatörleri onuruna Vali Ahmet Altıparmak bir akşam yemeği verdi.
Erzurum Evleri'nde verilen akşam yemeğinde Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Ukrayna ve Rusya'dan Fakti Commentari Gazetesi, Mandry ve Mejduranotriy Turizm Dergisi, Liza Kadın ve Yaşam Dergisi, RBK Haber Ajansı, Heat ve Acun Agency temsilcileri ile Coral ve Neva Travel, Avia Center, Sunrise, Annex, İntourist, Transtour, Vipservice seyahat firmalarından tur operatörleri hazır bulundu. Yöreye has yemeklerin ikram edildiği etkinlikte Vali Ahmet Altıparmak, "Uzaktan dostlarımız gelmiş, biz sevinmez miyiz? Gezdiniz, gördünüz, eğlendiniz. Umarım Erzurum'u beğenmişsinizdir. Asayiş sorununun en az yaşandığı güvenli bir kent olan Erzurum'un diğer kayak merkezlerinden bir farkı var. Havalimanına çok yakın. Şehirle iç içe. Erzurum tarihi İpekyolu üzerinde olan eski bir şehir" diye konuştu.
Rus ve Ukraynalı gazetecilerle tur operatörleri ise ülkelerinden Erzurum'a direkt uçak seferleri konulmasının yararlı olacağına işaret ettiler. Vali Ahmet Altıparmak, yemek sonunda katkılarından dolayı Kiev Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinden Kateryna Tsymbal, THY Odesa Ofisi Pazarlama Müdürü Cem Külekçioğlu, THY Moskova Ofisi Pazarlama Müdürü Elnur Askerov'a çeşitli hediyeler verdi. (KS/AK) (FOTOĞRAFLI)