ADANALI asansör tamircisi 37 yaşındaki Selami Genç ile evlenen Özbek asıllı Rus vatandaşı 33 yaşındaki Ekatarina Meshcheryakova, Müslümanlığı seçip 'Melek' adını aldı.
Tatil için geldiği Türkiye'de Selami Genç ile tanışıp aşık olan Ekatarina Meshcheryakova, evlenmeye karar verdi. Bazı yakınları karşı çıksa da genç çift evlendi ve Adana'ya yerleşti. Evlendikten sonra eşi ve ailesiyle birlikte Çukurova İlçe Müftülüğü'ne giden Ekatarina Meshcheryakova, Müslüman olmak istediğini söyledi. Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir gözetiminde yapılan ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Ekatarina, Melek adını aldı. Törende konuşan Melek Genç, "Ben eşimin ve ailesinin yaşantısından etkilendim bunun üzerine İslamiyeti araştırdım. İslamiyeti ve Kur'anı araştırdıkça huzurun ve mutluluğun İslam'da olduğunu anladım. Bunun için kendi araştırmam ve kararım neticesinde Müslüman oldum. Buna vesile oldukları için eşime ve ailesine teşekkür ederim" dedi.
Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir de "Ekatarina'yı yeni ismi ile Melek kardeşimizi bu mutlu ve güzel gününde kutluyoruz. Ne mutlu ki İslamla müşerref oldu" diye konuştu. İhtida töreninde yeni Müslüman olan Melek'e Rusça Kur'an-ı Kerim Meali hediye edildi.