İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te 4 yıl boyunca belediyeden aldığı 'işletme ruhsatı' ile ekmek imal ettiği fırırına 'Ekmek fırını' ruhsatı verilmeyince yaklaşık 8 aydır ilginç protestolarda bulunan 60 yaşındaki Cevahir Köse, protestolarını bu kez Cumhuriyet Meydanı'na taşıdı. Meydandaki parkı pankartlarla donatan Köse, belediyeyi vatandaşlara şikayet etti.
Cevahir Köse, iddiaya göre 4 yıl önce açtığı İkizli Çeşme mevkiindeki fırınında İzmit Belediyesi'nden aldığı işletme ruhsatı ile ekmek imal edip sattı. Ancak ekmek imalatı yapmasına rağmen 'Ekmek fırını' ruhsatı bulunmayan Köse, bu ruhsatın verilmesi için birçok kez başvuru yaptı. Kendisine bildirilen eksikleri de gideren Köse, belediye yetkilileri, bu işyerinin 'ekmek fırını' olarak işletilmesine uygun olmadığını, kendisine sadece 'pasta-börek' imalatı yapabileceği 'unlu mamuller' ruhsatı verilebileceğini bildirince protestolara başladı. Bundan 8 ay önce fırınında imalatı durduran, camlarını baştan aşağı protesto içerikli yazılarla donatan Cevahir Köse, birkaç kez de İzmit Belediyesi önüne giderek protestolarını sürdürdü. 
Her hafta ilginç protestolarda bulunan Cevahir Köse, bu kez de kentin en hareketli noktası olan Cumhuriyet Parkı'nda her yeri protesto içerikli pankartlarla donatarak belediye yetkililerini vatandaşlara şikayet etti. Cevahir Köse, burada yaptığı açıklamada, “Bugün eylemlerinin tam sekizinci ayı doluyor ama benim sorunum halen çözülmedi. Bütün bunlar İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve alt ekibi yüzünden oluyor. Kendisini önce Allah’a sonra İzmitlilere şikayet etmiştim. Şimdi sırada Başbakan var. Başbakan'a da şikayet edeceğim" dedi.
Belediye yetkilileri ise fırına kurallara uygun olmadığı için ekmek fırını ruhsatı verilmediğini belirtiyor.

MB(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)