ESKİŞEHİR'de boş araziye kurdukları çadırlarının belediye zabıta ekipleri tarafından kaldırılmak istendiğini öne süren bir grup Roman, "Kimseden elektrik, su ya da para istemiyoruz. Sadece burada kalmak istiyoruz" dedi.
Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinden 5 gün önce Eskişehir'e gelen 40'a yakın Roman aile Muttalip Yolu Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampusu yakınına çadır kurdu. Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde çevik kuvvet polisleri ile birlikte çadırların bulunduğu yere gitti. Zabıta ekipleri çadırların kaldırılmasını istedi. Yapılan görüşmelerin ardından zabıtalar Romanlar'a çadırların kaldırılması için yarın sabaha kadar süre verdi.
Ekiplerin uyarısı üzerine bazı kişiler eşyalarını kamyonetlere yükleterek çadırlarını kaldırdı. Çadır kuranlardan 70 yaşındaki Ali Dumanlı, Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa ilçesinden Eskişehir'e hurda malzeme toplamak için geldiklerini söyledi. Kendilerinin bir anlamda 'Çapa işçisi' olduklarını ifade eden Dumanlı şöyle konuştu: "Çadırlarımızı kaldırmayın' diyoruz. Bize 'Buradan kalkın, gidin' diyorlar. Nereye gideceğiz? Biz ekmeğimizi bulan insanlarız. Dilenci değiliz, kimsenin malında da gözümüz yok. Aynı çapacılar gibiyiz. Burada çalışıp işimiz bittiğinde memleketimize dönüyoruz." Çocuklar ise kaldıkları çadırların kaldırılmasını istemediklerini söyleyerek, "Buraya alıştık. Eskişehir'de kalmak istiyoruz" dedi.
EK(EK/İD) (FOTOĞRAFLI)