İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Çalışma ve İş Kurumu tarafından 100 Roman vatandaşa, evde çocuk bakımı, ev ve kurum temizliği, saç bakımı ve boyacılık kursu verilecek. 100 kişinin kursa katılacağını söyleyen Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, "Kurslar sonrasında vatandaşımız meslek sahibi olma imkanı bulacak" dedi.
Samsun'da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Roman vatandaşlara özel eğitim programı hazırlandı. Program kapsamında 100 kişi için evde çocuk bakımı, ev ve kurum temizliği, saç bakımı ve boyacılık kursu açılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, "İstihdamın korunması ve arttırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılması ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla böyle bir çalışmayı uygun gördük. 7 Temmuz tarihinde başlayacak kurslarımız sonrasında 100 Roman vatandaşımız daha kolay iş bulma imkanı yakalayacak" dedi.
Kurslar Canik Halk Eğitim Müdürlüğü ve Roman Dernekleri'nin de katkılarıyla Canik İlçesi'nde gerçekleşecek. Çalışma ve İş Kurumu tarafından ayrıca seramik ve karo kaplamacısı mesleğine yönelik 25 kişilik kursun açılması için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

FOTOĞRAFLI