YALOVA’da ağırlıklı olarak Roman çocuklarına eğitimin verileceği '4 Mevsim Okuma Salonu' düzenlenen törenle hizmete girdi. Etüt merkezinin açılışında davul-zurna çalındı.
Yalova’da Baran Eğitim ve Kültür Derneği tarafından ağırlıklı olarak Roman çocukların eğitim alacağı Vatan Caddesi üzerinde '4 Mevsim Okuma Salonu' açıldı. Roman çocuklara ücretsiz eğitim verileceği salonun açılışı, Yalova’daki Romanlar'ı da mutlu etti. Roman çocuklar sevinçlerini davul ve zurnalar eşliğinde göbek atarak gösterdi. Açılış törenine Yalova Belediye Başkanı  Ak Partili Yakup Koçal ile Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut ve birçok davetli katıldı. Dualarla açılan etüt merkezinin kurdelesi kesildikten sonra etüt merkezi davetliler tarafından gezildi. Salon yetkilisi Cengiz Mirşemoğlu, şöyle dedi:
"İlk okuma salonumuzu Doğu'dan gelen ve maddi durumu az olduğu için dershanelere gidemeyen ailelerin çocukları için hazırlamıştık. Burada Roman vatandaşlarımıza özel bir okuma salonu açtık. Bu kesimdeki çocuklarımıza baktığımızda lise mezunu yok denecek kadar azdı. Bizde onlara faydalı olmak adına burasını açtık ve meyvelerini gördük. Şu anda 100’e yakın Roman çocuğu eğitim alıyor. Yakın bir zamanda buradaki öğrenci sayısının 200’ü aşmasını bekliyoruz. Bu kardeşlerimize Türkçe, Matematik, Sosyal, Fen ve İngilizce derslerinde etütler veriyoruz. Yine sosyal aktiviteler ve spor aktiviteleri düzenliyoruz. Eğitim sisteminde eksik kalan yönlerini tespit ediyor ve onları da tamamlamaya çalışıyoruz. Yalova merkez dışında Altınova ve Çiftlikköy’de de bu etütlerimizi açıyoruz" dedi.
Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut ise yaptığı konuşmada her şeyin eğitimle olacağını ve Roman çocukları daha üst seviyelerde görmek istediklerini söyledi. Dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesilen salonu protokol de gezdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz, Romanlar'ın çaldıkları davul ve zurnaya eşlik etti.