RİZE Valiliği'nin kentin turizm değerlerinin tanıtımı amacıyla hazırlattığı 8 kitap kamuoyuna tanıtıldı. 'Rize’ye gelmek için 53 neden' adlı kitapta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çay bahçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Fırtına Deresi’ne alabalık bırakırken çekilen fotoğraflarına yer verildi.
Rize Valiliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12’nci Bölge Müdürlüğü ile Kültür Rotaları Derneği tarafından hazırlanan ve kentin turizm değerlerini anlatan, 'Rize’ye gelmek için 53 neden', 'Köprüler kenti', 'Doğa aktiviteleri ve macera kenti', 'Doğa tarihe yolculuk turizm keşif rehberi', 'Şelaleler kenti', 'Yaylalar kenti', 'Buzul gölleri kenti' ve 'Konaklar kenti Rize' adlı kitaplar düzenlenen programla kamuoyuna tanıtıldı. Rize Valiliği’nde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Nurullah Çakır, kitapların turizm potansiyeli açısından büyük değere sahip olan kentin tanıtımı için çok önemli olduğunu söyledi.
100 ŞELALE, 240 BUZUL GÖLÜ VAR
Kültür Rotaları Derneği Yöneticisi doğa fotoğrafçısı Ersin Demirel de, saha çalışmaları ile ildeki önemli turizm değerlerinin tespit edildiğini belirterek şunları söyledi:
“Türkiye genelinde sayıları 1460 olan kemer köprülerin 130’u Rize’de yer alıyor. Kentte 100’e yakın şelale var. Bunların arasında 250 metre yüksekten dökülen Bulut şelalesi de bulunuyor. 225 yayla ve mezra ile 28 farklı rotadan ulaşılabilen 240 buzul gölü mevcut. 738 kilometre uzunluğunda yürüyüş rotası ile 41 farklı rotadan 2668 kilometre uzunluğunda bisiklet, 3167 kilometre uzunluğunda da cip safari güzergahı belirledik.”
GÜL VE ERDOĞAN FOTOĞRAFLARI KİTAPTA
Bu arada 'Rize’ye gelmek için 53 neden' adlı kitapta Cumhurbaşkanı Adullah Gül'ün kenti ziyareti sırasında çay bahçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Fırtına Deresi’ne alabalık bırakırken çekilen fotoğraflarına da yer verildi. MK(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)