RİZE’de çöp dolgusu ile kazanılan alanda inşa edilen ve karayolundan geçen ağır tonajlı araçların oluşturduğu titreşimle zemininde çatlak oluşan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda sorun giderildi, havuz su tutmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen teknik heyet inceleme yaptığı havuzu devraldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İslampaşa Mahallesi sahilinde çöp dolgusu ile kazanılan alan üzerinde 2011 yılının Temmuz ayında 'yarı olimpik kapalı yüzme havuzu' yapımı için proje hazırladı. İhaleyi kazanan firma 1 milyon 853 bin liraya mal olması planlanan projeyi tamamladı ancak havuz hizmete alınamadı. İddiaya göre, karayolundan geçen ağır tonajlı araçların oluşturduğu titreşim nedeniyle temeli çöp dolgusu üzerinde kurulan ve çatlaklar oluşan havuz tabanı su tutmadı. Doldurulan havuz, birkaç gün içerisinde suyun çatlaklardan sızması nedeniyle boşaldı.
BAKANLIK HAVUZU DEVRALDI
Havuzda başlatılan tadilat çalışmasının ardından sorun giderildi ve havuz su tutmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen teknik heyet incelemelerde bulunduğu havuzda su kaçağı sorununun giderildiğini belirleyip, havuzu devraldı. Havuz inşaatını yapan firma sahibi Salih Serdar, havuzda oluşan küçük çaplı çatlakların giderildiğini belirterek su kaçağı probleminin yaşanmayacağını söyledi. Serdar, “Son derece modern havuz Rizelilerin kullanımına hazır. Proje ilimize hayırlı olsun” dedi.
Bu arada, deniz kıyısında yer alan havuzun dalgaların fırlattığı taşlardan zarar görmemesi için deniz ile havuz arasına duvar yapılacağı belirtildi.