BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de Ak Parti’den aday adayı 10 ismin dışında bir kişinin belediye başkanlığı için aday gösterileceği söylentileri üzerine araç konvoyu oluşturanlar, "İthal aday istemiyoruz" çağrısında bulundu.
Rize Belediye Başkanlığı için Ak Parti listesinden seçilerek 2 dönemden bu yana Belediye Başkanlığı yapan Halil Bakırcı’nın da yer aldığı 10 kişi aday adaylığı için başvurdu. Belediye başkan adayının; iki aydan bu yana Rize’de çeşitli ziyaret ve tanıtım programları düzenleyen ve aday adayları arasında yer almayan Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr. Reşat Kasap’ın olacağı iddia edildi. Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, dün akşam katıldığı yerel bir televizyon kanalının canlı yayınında bu iddiayı doğrularken, Ak Parti Rize Belediye Başkan adayının Prof. Dr. Reşat Kasap olduğunu açıkladı.
"DIŞARDAN ADAY İSTEMİYORUZ"
Rize’de Ak Parti’de aday adayı olanların dışında bir kişinin aday olarak gösterilecek olmasına tepki gösteren yaklaşık 50 kişilik bir grup araçları ile Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi’nde protesto gösterisi yaptı, korna çaldı. Trafikte yavaş ilerleyen araçlardan sarkan kişiler 'İthal aday istemiyoruz' diye tempo tuttu.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın posterlerini asan bazı sürücüler ise, "Dışarıdan aday istemiyoruz. Rize’deki 10 aday adayından biri gösterilsin veya iyi işler yapan Halil Bakırcı devam etsin" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Araç sürücüleri yarım saat süren protesto turlarının ardından dağıldı.