RİZE’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali etkinliği kapsamında, Ardeşen ilçesinde, 'En Hızlı Çay İçme Yarışması' yapıldı. 9 ülkenin katıldığı yarışmada, 3 dakikada 2.5 bardak sıcak çay içen Kuzey Osetya Cumhuriyeti'nden 31 yaşındaki Chermen Kuytmaedel birinciliği kazandı.
Ardeşen Fatih İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan etkinlik, Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Osetya Cumhuriyeti, Gürcistan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Çeçenistan, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen halk dansları topluluklarının gösterileri ile başladı. Tulum, gayda ve keman eşliğindeki yöresel kıyafetli ekiplerin dans gösterileri büyük ilgi topladı, alkış aldı.
KUZEY OSETYA TÜRKİYE’Yİ AZ FARKLA GEÇTİ
Festival kapsamında, 'En Hızlı Çay İçme Yarışması' yapıldı. 3 dakikada en fazla çay içenin kazanacağı yarışmada adaylar ülkelerinin bayrakları önünde yarıştı. Start verilmesi ile önlerine konan 5 bardak sıcak çayı içmeye başlayan bazı adayların ağzı yandı, bazıları da çaylarını değişik şekillerde soğutmaya çalıştı. 3 dakikada 2.5 bardak sıcak çay içen Kuzey Osetya Cumhuriyeti temsilcisi Kuytmaedel ile Türkiye temsilcisi Emre Çörük'ün bardakları yan yana konularak ölçüldü. Yapılan değerlendirme sonucunda Kuzey Osetya Cumhuriyeti temsilcisi Chermen Kuytmaedel birinciliği kazandı. Yarışmada birinci gelen ekibin temsilcisine kupa ve Çaykur çayı hediye edildi.

FOTOĞRAFLI