Muhammet KAÇAR / RİZE, () – RİZE’de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tanıtım standını açtıktan sonra 3 kişinin saldırısına uğrayan emekli öğretmen Necmettin Durmuş, olaydan bir gün önce evine gelen polisin 'Sen ikna olmadın mı? 'diye sorduğunu öne sürerek, saldırının polis organizasyonu olduğunu iddia etti.
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Necmettin Durmuş’u Rize’deki evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Demokratik hakkını kullanan emekli öğretmenin saldırıya uğraması nedeniyle dayanışma ziyaretine geldiğini belirten Taş, şunları söyledi:
"Bu saldırı öğretmenimizin şahsına değil barışa yapılan saldırıdır. Toplumsal bir barış olacaksa, nasıl ki Başbakan ve diğer parti başkanları Diyarbakır’da özgür düşüncelerini özgürce kullanabiliyorsa, bu hakkın Rize’de Selahattin Demirtaş veya bunu destekleyen insanlar tarafından da özgürce ifade edilmesi gerekiyor. Rize’de Selahattin Demirtaş gibi düşünenlerin konuşturulmasını bir kenara bırakın, AKP’ye muhalif, Başbakan Erdoğan’a muhalif hiç kimse konuşturulmuyor. Bu Rize’ye yakışmıyor. Ben de Rizeli'yim. Bu tür tepkiler Rize’yi ifade etmiyor. Zavallı ve korkak insanların yaptığı olay olarak görüyoruz."
NECMETTİN DURMUŞ: POLİS 'STANDI AÇMA' DEMİŞTİ
Rize’de stant açmadan önce polise başvurduğunu ve gerekli yasal izinleri aldığını ifade eden Necmettin Durmuş ise, bu süreçte polisin kendisini vazgeçirmeye çalıştığını iddia etti. Durmuş şunları anlattı:
"Saldırıdan bir gün önce polis otosu evimin sokağına geldi. Beni sokakta bulan polis, 'Sen ikna olmadın mı?' diye sordu. Sabah standı açınca saldırıya uğradım. Başvuruyu yaparken polis bana 'standı açma' demişti. Saldırı olayını polis organizasyonu olarak düşünüyorum. Polislere de kabahat bulmuyorum. Beni düşündüren bu polislere bu organizasyon emrini veren kim? Rize Emniyet Müdürü olamaz. Kendisini önceden de tanıyorum ve iyi bir insandır. Diğer alt müdürlere bu emri kim verdi? Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı adayı bir kişinin, iki saatlik standını koruyamıyorsun. Buna kargalar bile güler."
'DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ DUYGULANDIRDI'
Necmettin Durmuş, kendisine saldıranlardan şikayetçi olmadığını belirterek, "Bana göre saldırganlar zavallı" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'n kendisini telefonla arayarak, 'Ellerinden öperim hocam' dediğini anlatan Durmuş, bunun kendisini duygulandırdığını belirterek, Demirtaş’a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI