BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Rize teşkilatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, “Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen kadınları dikizliyor” ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kadınlara hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan BBP Rize İl Başkanı Nusret Kaya, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun hakaretine sadece Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın değil, ülkede yaşayan kızların, kadınların ve annelerin maruz kaldığını kaydetti. Kılıçdaroğlu hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduklarını ifade eden Kaya, şu görüşlere yer verdi:
“Kadınların sesi olmak, onlara uzanan sivri ve seviyesiz dili yüce adalete şikayet etmek için Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçemizi verdik. AKP yüzde 50 oy alıyorsa bunun sebebi, milletin milli ve manevi değerlerini önemsemeyen muhalefetin, sırf muhalefet olsun diye 70 milyon insanın namus ve onurunu hiçe sayarak siyaset yapmasıdır. Kemal Kılıçdaroğlu ahlak adına Türk kadınlarının namus ve iffetini siyasete alet edecek en son kişidir. Kendisini esefle kınıyoruz. Ülkenin bunca sorunu varken seviyesiz söylemlerle gündemi meşgul etmemesini, asli görevi olan ülke ve millet sorunlarını gündeminde tutmasını tavsiye ediyoruz. Kadıköy vapurlarını kendi eşi kullanmışsa kendi eşinden, tüm hanımlardan ve annelerden özür dilemesini bekliyoruz.”

MK(TM/CK)