Muhammet KAÇAR/ RİZE, () - DİYARBAKIR’da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki Türk Bayrağı'nın gönderden indirilmesi Rize’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Teşkilatı ile Ülkü Ocakları’na mensup yaklaşık 400 kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burada açıklama yapan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, 30 Mart yerel seçimleri öncesi Türk halkını kandırmak için Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldığını unutup dombra şarkıları çalan, direklerden indirilen Türk Bayrakları'na sözde kitleleri ile sahip çıkan ve şanlı ay yıldızı tekrar göndere çeker görünen İmralı canisinin yol arkadaşı Ak Parti İktidarının gerçek yüzü Diyarbakır’da bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Türk Milleti'nin yüreğine kan damlamıştır diyen Kazmaz şunları söyledi: "Diyarbakır’da askeri gözetleme kulesi darmadağın edilmiş, güvenlik güçleri kaçışmış ve çapulcular askeri birliğimizin içine kadar zafer işaretleri ile girmişler. Ellerini kollarını sallaya sallaya bayrağımızı gönderden indirmişler, yerlere atmışlardır. Onlar inlerine dönerken büyük Türk milletinin yüreğine kan damlamıştır. Tüm bunların tek sebebi ve yaratıcısı AKP hükümeti ile onun Başbakanının aynaya bakmak yerine suçu başkalarının üzerine atma çabasını Türk Milleti büyük bir ibretle izlemektedir. Başbakan insan aklı ile alay edercesine suçu, eli kanlı PKK’lı teröristlere kurşun sıktıkları için silahlarına el koydurduğu, savcılıklara sevk ettirdiği, mahkemelerde 30-40 yıl hapis cezaları ile yargılattığı Mehmetçiğe ve onun komutanlarına atmaya çalışmaktadır."
O ŞANLI BAYRAK GÖKLERDEN İNMEYECEKTİR
Bölücülüğün hadsiz ve hudutsuz bir şekilde yayıldığını ifade eden Kazmaz, "Al rengini uğruna dökülen sayısız şehidimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyor, bu rezilliğe seyirci kalan, Türk Topraklarında bu şekil son saldırıyı Ermeni hamisi Fransız askerlerine kanları ile ödeten Sütçü İmam'ın kemiklerini sızlatan, bunun üstüne bir de soykırımcı Ermenilerden özür dileyen Başbakanı ve onun AKP Hükümetini, sebep olan tüm kişi, kurum ve kuruluşları esefle kınıyoruz. Ülkücü hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi var oldukça tüm bu hainlerin ve işbirlikçilerin hayalleri boşa çıkacak, o şanlı bayrak bu göklerden inmeyecektir. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.
Grup daha sonra terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri üzerinden Cumhuriyet meydanına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında çevik kuvvet ekipleri Ak Parti Rize İl binası önünde güvenlik önlemi aldı.

MK (TM/RT) (FOTOĞRAFLI)