- RİZE’de Sivil Toplum Platformu üyeleri, yolsuzluk operasyonları ile hedef alındığını ileri sürdükleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla, 'Rize milli iradeye sahip çıkıyor' yürüyüşü gerçekleştirdi.
Cuma namazı sonrasında Orta Cami önünde toplanan Rize Sivil Toplum Platformu üyesi yaklaşık 2 bin kişi, 'Rize milli iradeye sahip çıkıyor', 'Dik dur eğilme, Rize halkı seninle' , 'Arkandayız büyük usta, Rize’den selam olsun dünyaya' pankartları açtı. Başbakan Erdoğan lehine sloganlar atan kalabalık, Deniz Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüdü. Bazı vatandaşların kefeni simgeleyen beyaz örtüleri üzerlerine sararak yürüyüşe katılması dikkat çekti.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup adına açıklama yapan Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat’ta darbe yapan güçlerin 17 Aralık tarihinde de darbe yapmaya çalıştıklarının aşikar olduğunu söyledi. Yanlış yapanların vicdanlarda muhakkak mahkum olacağını ifade eden Usta şöyle dedi:
"Seçilmiş bir irade ancak seçimle, seçmen iradesi ile gitmelidir. Bunun dışındaki bütün yöntemler illegaldir, gayrimeşrudur ve hukuksuzdur. Rize’den bütün Türkiye’ye sesleniyoruz; İradenize sahip çıkın. Yerli ve yabancı işbirlikçiler, isteseniz de istemeseniz de bu millet birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edecektir."