– BANGLADEŞ’te idam edilen Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla için Rize’de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kent merkezindeki Orta Cami'de kılınan gıyabi cenaze namazına, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Rize temsilciliği ile bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden yaklaşık 300 kişi katıldı. Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla için kılınan cenaze namazı sonrası dua edildi. Cenaze namazını takip eden bir grup kadın da üzerinde Abdülkadir Molla'nın fotoğrafının bulunduğu, 'Ha asanlar, ha susanlar. Bir nar ağacı var, birde dar ağacı. Namerde nar düştü, yiğide dar ağacı' yazılı pankart açtı.
Gıyabi cenaze namazı sonrası açıklamada bulunan Mehmet Ali Tuzlu, Bangladeş’in Müslüman halkının kardeşleri olduğunu belirterek, "Bangladeş’te Müslümanlara karşı terör estiren insan müsvettelerinden oluşan kukla bir hükümet iş başındadır. Bu hükümetin Cemaat-i İslami liderleri ile Müslüman Bangladeş halkına karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle kınıyoruz" dedi.