RİZE’nin Fındıklı ve Pazar İlçeleri’nde Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto eden 80 kişi hakkında Pazar Cumhuriyet Savcılığı tarafından '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet'ten soruşturma başlatıldı.
Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek amacıyla Rize’nin Fındıklı ve Pazar İlçeleri’nde aralarında Eğitim-Sen, Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP), Fındıklı Derelerini Koruma Platformu, Gençlik Muhalefeti, Halkevi, ÖDP, EMEP ve CHP’li yöneticilerin bulunduğu gruplar yürüyüş ve basın açıklaması yapmıştı. Polis, her iki ilçede yürüyüş ve basın açıklamasına katılan kişiler hakkında inceleme başlattı, toplam bin 300 kişilik listeyi savcılığa sundu. Pazar Cumhuriyet Savcılığı listede yer alan 80 kişi hakkında, '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet' suçlamasıyla soruşturma başlattı, şüphelileri ifadeye çağırdı.
POLİSE UYARI CEZASI
Bu arada Fındıklı’daki protesto sırasında toplanan halkın dağılması için gerekli uyarı ve müdahalelerin yapılmadığı gerekçesiyle görevli polis ve amirleri hakkında inceleme başlatıldığı ve görevlilerin 'uyarı' cezası aldığı öğrenildi. MK(TM/AAA)