Muhammet KAÇAR/RİZE, () – TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için tarihi Rize Kalesi’nden 12 pare top atışı yapıldı.
Rize Kalesi’nde bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar  atış öncesinde top başında fotoğraf çektirdi. Kalede bulunan vatandaşların atış konusunda uyarılmasının ardından ses bombaları ile 12 pare top atışı yapıldı. 
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 12’nci Cumhurbaşkanı'nın Rizeli olması nedeniyle  hemşehrilerinin sevinç ve heyecanını paylaşmak için top atışı yaptıklarını söyledi. Karal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketinde sevincimizi eyleme dönüştürdük. Bütün Rizeli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Rize, tarihinde gerçekten eşine rastlanmayacak bir başarı ile 81 il içerisinde yeni Cumhurbaşkanımıza çok büyük bir destek örneği ortaya koydu ve oy oranı ile Türkiye birincisi oldu. İlk defa bir Rizelinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak olmasından dolayı içimizdeki sevinç parıltılarını sembolize edebilmek adına 12’nci Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle 12 pare top atışı yaptık” dedi.
Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise, Rizelilerin silahla ateş etmeyi çok sevdiğini belirterek, “Onların yerine biz belediye olarak 12 pare top atışı gerçekleştirdik. Kaza olmaması için başka silah atışları yapılmamasını istiyoruz” diye konuştu. Dün gece de sonuçların belli olmasının ardından Rize Kalesi' nden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için 12 pare top atışı yapılmıştı. 

FOTOĞRAFLI