RİZE Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da torununa ön ad olarak verdiği 'Ali'nin Rize’de çok yaygın olarak kullanıldığını söyledi.
Deniz Caddesi’nde düzenlenen Aşure dağıtımı etkinliğinde gazetecilerin Başbakan Erdoğan’ın torununa verdiği Ali Tahir ismine yönelik bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Bakırcı, Rize’de 'Ali' isminin çok yaygın olarak kullanıldığını belirtti. Bakırcı, şunları söyledi:
"Ancak sadece Ali değil, Şaban Ali, Recep Ali, Demir Ali ve Mehmet Ali gibi ilave isimler var. Bunun anlamı şudur; Bölge insanımız Ali’ye olan saygısından dolayı çocuklarına bu ismi vermiştir ama yanına bir isim daha koymuştur. Tek Ali ismi var ancak çok yaygın değil. İki isimli Ali bölgemizde çok fazla. Bölgede yaşayan insanlar Kerbela’dan dolayı, Ali’ye olan saygıları nedeniyle çocuklarına bu ismi yoğun bir şekilde vermişlerdir. Sayın Başbakanımız da torununa Ali’nin yanına bir isim daha vermiştir. Rize’de çift isimli Ali’yi çok kullanıyoruz."
Bakırcı, bölgede fazla yaygın olmayan Temel, Dursun ve Fadime gibi isimlerin de artık kullanılmadığını belirterek bu isimlerin hikaye ve fıkralarda kaldığını sözlerine ekledi.