Serpil KIRKESER/İSTANBUL,() Rıza Sarraf'a telefonla arayarak tehdit ve hakaret ettiği iddia edilen Ahmet Aydın'ın yargılanmasına devam edildi.Şikayetçi Rıza Sarraf sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı. Sarraf'ın avukatı Ayten Hiçyılmaz ise şikayetlerinin devam ettiğini, bir sonraki duruşmada müvekkili Rıza Sarraf'ı hazır edeceğini belirttiDuruşmada olay tarihinde Rıza Sarraf'ın koruma görevlisi polis memuru Uğur Çandır 'tanık' sıfatıyla dinlendi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.


İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya hakkında yakalama kararı olan sanık Ahmet Aydın ve şikayetçi Rıza Sarraf katılmadı. Rıza Sarraf'ı duruşmada avukatı Ayten Hiçyılmaz temsil etti. Şikayetlerinin devam ettiğini ifade eden Avukat Hiçyılmaz, müvekkilinin rahatsız olduğu için duruşmaya katılamadığını, bir sonraki duruşmada ya da celse arasında hazır edeceklerini ve ayrıntılı beyanda bulunacaklarını söyledi.

ESKİ KORUMASI TANIK OLARAK DİNLENDİ
Rıza Sarraf'ın eski koruması polis memuru Uğur Çandır 'tanık' olarak duruşmada dinlendi. Tanık Çandır, olay tarihinde Rıza Sarraf'ın koruma görevlisi olduğunu şu an ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğunu ifade etti. Çandır olay gününü şöyle anlattı: “Olay günü gece vakti Rıza Sarraf, bana bir şahsın kendisini telefonla aradığını, adının 'Ağrılı Ahmet' olduğunu söyledi. Sarraf, Ahmet isimli şahsın kendisine tehdit, hakaret ve sinkaflı küfürler ettiğini belirtti. Ben de sıralı amirlerime bilgi verdim. Müşteki Sarraf'ın talebi üzerine kendisini arayan 'Ahmet' isimli şahsı aradım. Kendimi tanıtım. Nerede olduğunu sormam üzerine 'Ağrı'da asker olduğunu söyledi. Hangi birlik olduğunu sormam üzerine de telefonu kapattı. Daha sonra Rıza Sarraf'la emniyet müdürlüğüne gittik. Bu şahsın şivesinden doğulu olduğu anlaşılıyordu. Sanki bir madde kullanmış gibi bir durumu vardı. Olay hakkında bildiklerim bunlar."

RIZA SARRAF BİR SONRAKİ CELSEDE DİNLENECEK
Mahkeme bir sonraki celse duruşmada Rıza Sarraf'ın hazır edilmesine, sanık Ahmet Aydın hakkındaki yakalama kararının devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İDDİANAMEDE SANIĞIN 4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ahmet Aydın'ın, 2013'te müşteki Rıza Sarraf'ı telefonla arayarak ' Ben Ağrılı Ahmet. Neredesin adresini söyle oturduğun yeri biliyorum. Yarın gelip seni öldürüp mezara gömeceğim" diyerek tehdit ettiği iddia ediliyor. İddianamede şüpheli Ahmet Aydın'ın 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından 3 aydan 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

SK(HE)