HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde bir vakıf tarafından kurulan fırında her gün Suriye'ye gönderilmek üzere 170 bin ekmek pişiyor.
İç savaşın devam ettiği Suriye'de halkın ihtiyaçlarının başında gelen ekmeğin karşılanması için 10 ay önce İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Reyhanlı'daki koordine merkezinde ekmek fırını kuruldu. İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, fırında her gün pişen ekmeğin Suriye'ye gönderildiğini ve burada halka dağıtıldığını söyledi.
Karacaoğlu, "Reyhanlı'daki İHH Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi'nde, Suriye halkının damak tadına uygun ve bugüne kadar tükettikleri kendilerine has ekmekten günlük 170 bin adet üretiyoruz. Tamamen modern şartlarda ve sağlıklı şekilde üretilen ekmekler günlük olarak gönderiliyor. Halep, Rakka, Deryzoor olmak üzere bir çok bölgeye gönderiyoruz. Çalışmalarımız devam ederken 10 ay önce kurduğumuz ekmek fabrikamızda bu zaman içerisinde Suriye'ye 50 milyonun üzerinde ekmek gönderdik ve göndermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.